De historie van de naam Harry

De naam Harry heeft een lange geschiedenis en is afgeleid van de naam Hendrik. Hendrik is een Germaanse naam die oorspronkelijk "heerser van het thuisland" betekent. In het Engels werd Hendrik al snel afgekort tot Harry, waardoor het een op zichzelf staande naam werd.

Een jongensnaam

Harry is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als een meisjesnaam kan worden gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens, vooral in Engels-sprekende landen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Harry redelijk populair geweest in de vorige eeuw, maar de populariteit is de afgelopen jaren afgenomen. Volgens de meest recente gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 4.000 mannen met de naam Harry in Nederland. Hoewel het geen veelvoorkomende naam meer is, blijft het toch een herkenbare en geliefde keuze voor veel ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Harry bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Harry

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Harry, zijn hier tien suggesties: 1. Henry 2. Harrison 3. Harvey 4. Harold 5. Harris 6. Harvey 7. Harley 8. Harryson 9. Harlan 10. Haroldo Deze namen hebben vergelijkbare klanken en een vergelijkbare uitstraling als Harry, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.