De historie van de naam Hein

De naam Hein is een oude naam die al eeuwenlang wordt gebruikt. De oorsprong van de naam Hein is te vinden in het Germaanse woord "haim", wat "thuis" betekent. In de Middeleeuwen was Hein een veelvoorkomende naam en werd vaak gebruikt als verkorting van namen als Heinrich, Heinrich of Heinemann.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hein is van oorsprong een jongensnaam, maar in sommige gevallen wordt de naam ook aan meisjes gegeven. In Nederland wordt de naam echter vaker gebruikt als jongensnaam dan als meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

De naam Hein is momenteel niet erg populair in Nederland. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 slechts 10 jongens met de naam Hein geboren. Het is dus een vrij zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

Hein bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Hein

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Hein, zijn hier enkele suggesties: 1. Heinrich 2. Heinz 3. Hendrik 4. Heinemann 5. Heine 6. Heino 7. Hennie 8. Heinke 9. Heindrik 10. Heinold Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Hein.