De historie van de naam Jaïr

De naam Jaïr is een Hebreeuwse naam die al eeuwenlang wordt gebruikt. Hij komt voort uit het Oude Testament, waar Jaïr een rechter was in het Bijbelse Israël. Jaïr wordt in de Bijbel beschreven als een rechtvaardige en wijze leider. De naam heeft dus een rijke historie en draagt een betekenis van rechtvaardigheid en wijsheid met zich mee.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jaïr is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel er geen strikte regels zijn over het gebruik van deze naam, wordt hij meestal geassocieerd met jongens. Het komt echter ook voor dat deze naam aan meisjes wordt gegeven, maar dat gebeurt minder vaak.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jaïr niet bijzonder populair, maar wordt hij wel regelmatig gebruikt. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 202 jongens die de naam Jaïr kregen. Hoewel dit geen hoge rangschikking is in vergelijking met andere namen, is het toch een naam die regelmatig voorkomt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jaïr bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jaïr

Als je geïnspireerd bent door de naam Jaïr, maar op zoek bent naar variatie, zijn hier tien namen die qua klank en stijl vergelijkbaar zijn: 1. Jairus 2. Jairo 3. Jari 4. Jaiden 5. Jaden 6. Jayden 7. Jairon 8. Jairus 9. Jairzinho 10. Jayron Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en kunnen dus dienen als alternatieven voor de naam Jaïr.

Conclusie

De naam Jaïr heeft een rijke historie en wordt meestal geassocieerd met jongens, hoewel het ook aan meisjes kan worden gegeven. In Nederland is de naam redelijk populair en wordt hij regelmatig gebruikt. Met zijn vier letters en één lettergreep is Jaïr een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar vergelijkbare namen, kun je kiezen uit Jairus, Jairo, Jari en andere varianten.