De historie van de naam Leendert

De naam Leendert heeft een lange historie en is een traditionele Nederlandse naam. Het is afgeleid van de Germaanse naam Liutbehrt, wat "beroemd volk" betekent. De naam komt voort uit de tijd van de Germaanse stammen die in Nederland woonden. Door de eeuwen heen is de naam Leendert populair gebleven en heeft het een belangrijke plaats in de Nederlandse namencultuur.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Leendert is van oorsprong een jongensnaam. Het wordt veelal geassocieerd met mannelijkheid en kracht. Echter, in sommige gevallen wordt de naam ook gebruikt als meisjesnaam. Hoewel dit minder gebruikelijk is, zijn er enkele gevallen bekend waarbij ouders ervoor hebben gekozen om hun dochter Leendert te noemen. Over het algemeen wordt Leendert echter voornamelijk gegeven aan jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Leendert redelijk populair, maar niet zo veelvoorkomend als enkele andere namen. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 1.200 mensen met de naam Leendert. Dit aantal is relatief klein in vergelijking met andere populaire namen, maar het laat zien dat de naam nog steeds in gebruik is en geliefd is bij ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Leendert bestaat uit acht letters en drie lettergrepen. De lettergrepen worden als volgt verdeeld: Leen-dert. Dit zorgt voor een evenwichtige en melodieuze klank.

Namen die lijken op Leendert

Als je op zoek bent naar alternatieven voor de naam Leendert, zijn hier enkele suggesties: 1. Leonard 2. Leander 3. Leopold 4. Laurens 5. Leendert-Jan 6. Leen 7. Lena 8. Lenneke 9. Leenard 10. Leentje Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een goede keuze zijn als je de naam Leendert leuk vindt, maar iets anders wilt overwegen. Wees creatief en kies de naam die het beste bij jou en je kind past!