De historie van de naam Nout

De naam Nout is een Nederlandse naam met een rijke historie. Het heeft Germaanse roots en is afgeleid van de naam 'Norbert'. Norbert betekent "helderheid" of "stralend licht". De naam Nout is dus een variant van Norbert en heeft dezelfde betekenis.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Nout wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Het wordt echter ook wel eens gebruikt als meisjesnaam, maar dit komt minder vaak voor. Over het algemeen wordt de naam Nout gezien als een stoere en krachtige naam voor jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Nout redelijk vaak gebruikt, maar het behoort niet tot de meest populaire namen. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 280 jongens die de naam Nout kregen. Dit plaatst de naam op de 176e plaats van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Nout bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Nout

Als je de naam Nout mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien leuk vindt: 1. Noud 2. Noah 3. Jout 4. Noudi 5. Nouti 6. Norbert 7. Lennout 8. Naut 9. Noudt 10. Nouk Deze namen hebben een vergelijkbare klank of spelling als Nout, waardoor ze een alternatieve keuze kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een soortgelijke naam. Kortom, de naam Nout heeft een interessante historie en wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam in Nederland. Het is een naam met vier letters en één lettergreep. Hoewel het niet tot de meest populaire namen behoort, is het zeker een stoere en krachtige keuze voor ouders die een unieke naam zoeken.