De historie van de naam Raphaël

De naam Raphaël heeft een rijke geschiedenis en is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Rapha" wat "God heeft genezen" betekent. Het is een naam met een diepe betekenis en wordt vaak geassocieerd met genezing, bescherming en goddelijke interventie.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Raphaël is oorspronkelijk een jongensnaam, maar wordt tegenwoordig ook steeds vaker als meisjesnaam gebruikt. Het is dus een unisex naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Raphaël redelijk populair, maar niet extreem veel voorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 2000 mensen met de naam Raphaël in Nederland. Het komt dus niet vaak voor, maar het is ook zeker geen zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Raphaël bestaat uit acht letters en wordt uitgesproken in drie lettergrepen. Het heeft een mooie klank en een vloeiende uitspraak.

Namen die lijken op Raphaël

Als je op zoek bent naar namen die op Raphaël lijken, zijn hier tien suggesties: 1. Rafaël 2. Rafaela 3. Raviël 4. Gabriël 5. Daniël 6. Samuël 7. Israël 8. Nathanaël 9. Emmanuël 10. Uriël Deze namen hebben een vergelijkbare klank en kunnen een alternatief zijn als je de naam Raphaël mooi vindt, maar op zoek bent naar iets anders.