De historie van de naam Renze

De naam Renze is een traditionele Friese naam met een rijke historie. Het is een afgeleide van de oudere Friese naam Rinske, die op zijn beurt is afgeleid van de Germaanse naam Reginhard. De naam Renze heeft een oude oorsprong en wordt al eeuwenlang gebruikt in Friesland.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Renze is een jongensnaam. Hoewel er in sommige gevallen ook meisjes zijn die deze naam dragen, komt dit minder vaak voor. Over het algemeen wordt Renze voornamelijk gebruikt als jongensnaam.

Populariteit van de naam Renze in Nederland

In Nederland is de naam Renze redelijk populair, maar komt niet extreem vaak voor. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 500 mannen met de naam Renze in Nederland. Hoewel dit geen zeer hoge aantallen zijn, is de naam toch bekend en herkenbaar voor veel mensen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Renze bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Dit maakt het een relatief korte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Renze

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Renze, zijn hier enkele suggesties: 1. Rens 2. Rense 3. René 4. Renzo 5. Renske 6. Renata 7. Renata 8. Renée 9. Renée 10. Renata Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief zijn als je geïnspireerd bent door de naam Renze, maar op zoek bent naar iets anders.