De historie van de naam Roef

De naam Roef heeft een interessante historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is een Nederlandse naam die oorspronkelijk afkomstig is van de Germaanse naam "Rudolf". Rudolf betekent "roemvolle wolf" en werd destijds veel gebruikt in adellijke kringen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Roef wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel het in Nederland meer geassocieerd wordt met jongens, zijn er ook gevallen bekend waarin meisjes de naam Roef dragen.

Populariteit in Nederland

De naam Roef is niet bijzonder populair in Nederland. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 slechts 5 jongens met de naam Roef geboren. Dit maakt het een zeer zeldzame naam in het land.

Letters en lettergrepen

Roef bestaat uit 4 letters en 1 lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Roef

Als je de naam Roef leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Rolf 2. Rein 3. Rob 4. Roel 5. Roelof 6. Rogier 7. Roemer 8. Jeroen 9. Roderick 10. Roald Deze namen hebben een vergelijkbare klank en stijl als Roef, maar elk heeft zijn eigen unieke betekenis en geschiedenis.