De historie van de naam Royce

De naam Royce heeft een interessante historie en heeft zijn oorsprong in het Engels. Het is afgeleid van het Franse woord "roi", wat koning betekent. De naam Royce werd voor het eerst gebruikt als achternaam, maar is later ook als voornaam gaan dienen. Het is een naam die kracht en koninklijke allure uitstraalt.

Een jongensnaam, maar ook geschikt voor meisjes

Hoewel de naam Royce oorspronkelijk een jongensnaam is, wordt deze tegenwoordig ook steeds vaker aan meisjes gegeven. Het is dus een unisex naam geworden. Voor jongens wordt de naam vaak geassocieerd met stoerheid en zelfverzekerdheid, terwijl meisjes met deze naam vaak als zelfstandig en krachtig worden gezien.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Royce redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens gegevens van het Meertens Instituut werden er in 2020 ongeveer 69 jongens en 8 meisjes met de naam Royce geboren. Hoewel het geen top 10-naam is, blijft het gestaag groeien in populariteit.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Royce bestaat uit vijf letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Royce

Als je de naam Royce mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Bryce 2. Roy 3. Roos 4. Joyce 5. Reece 6. Roycey 7. Rosy 8. Roydon 9. Roscoe 10. Romy Deze namen hebben dezelfde klank of een vergelijkbare betekenis als Royce, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een soortgelijke naam. Al met al is de naam Royce een historische en krachtige keuze voor zowel jongens als meisjes. Met zijn koninklijke betekenis en stoere uitstraling is het een naam die zeker indruk zal maken.