De historie van de naam Selim

De naam Selim is een naam met een rijke historie en heeft zijn oorsprong in het Arabisch. De naam is afgeleid van het woord "salim", wat "veilig" of "ongeschonden" betekent. Selim heeft een sterke betekenis en wordt vaak geassocieerd met positieve eigenschappen zoals harmonie, vrede en welzijn.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Selim is oorspronkelijk een jongensnaam, maar kan ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel de naam traditioneel vaker aan jongens wordt gegeven, wordt het ook steeds vaker gebruikt als een meisjesnaam. Het is dus een naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Selim redelijk zeldzaam. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank komt de naam Selim ongeveer 200 keer voor in Nederland. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, wordt Selim wel steeds populairder en is er een stijgende trend te zien in het gebruik van deze naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Selim bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Selim

Hier zijn 10 namen die enige gelijkenis vertonen met de naam Selim: 1. Selma 2. Salim 3. Selin 4. Salem 5. Selena 6. Selene 7. Semih 8. Selen 9. Celina 10. Salima Deze namen hebben vergelijkbare klanken of letters als Selim, waardoor ze een goede keuze kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.