De naam Lío: een overzicht

De naam Lío is een intrigerende naam die de aandacht trekt. Maar wat is de betekenis en oorsprong van deze naam? Is het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam? Hoe vaak wordt de naam gebruikt in Nederland? Laten we deze vragen beantwoorden en meer ontdekken over de naam Lío.

Historie en betekenis

De naam Lío heeft zijn oorsprong in de Spaanse taal. Het is een verkorte vorm van het woord "desafío" wat "uitdaging" betekent. Hierdoor heeft de naam een sterke en krachtige betekenis. Het kan worden geïnterpreteerd als iemand die vastberaden is en niet bang is om uitdagingen aan te gaan.

Geslacht

Lío is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. Het is geen typisch mannelijke of vrouwelijke naam, waardoor het een moderne en genderneutrale keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Lío niet erg vaak voorkomt in Nederland, heeft het toch een zekere aantrekkingskracht. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de naam Lío tussen 2010 en 2020 slechts 10 keer gegeven aan pasgeboren baby's. Dit maakt het een vrij zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lío bestaat uit drie letters en één lettergreep. Het korte en bondige karakter van de naam draagt bij aan zijn kracht en impact.

Namen die lijken op Lío

Als je de naam Lío leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Lio 2. Léon 3. Lian 4. Lina 5. Lia 6. Lila 7. Liva 8. Lila 9. Lise 10. Luka Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en stijl als Lío, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Lío is een unieke en krachtige naam met Spaanse roots. Het kan zowel aan jongens als meisjes worden gegeven en heeft een betekenis die staat voor vastberadenheid en het aangaan van uitdagingen. Hoewel de naam niet vaak voorkomt in Nederland, heeft het toch een aantrekkingskracht voor ouders die op zoek zijn naar een unisex en bijzondere naam voor hun kind.