De naam River: een historische betekenis

De naam "River" is een naam die de afgelopen decennia steeds populairder is geworden. Hoewel het op het eerste gezicht misschien een unieke en ongebruikelijke naam lijkt, heeft het een rijke historische betekenis.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

River is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als aan meisjes kan worden gegeven. Het heeft geen specifieke gendergebonden betekenis en kan dus door ouders van beide geslachten worden gekozen voor hun kinderen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam River nog relatief zeldzaam, maar de populariteit ervan is de afgelopen jaren gestegen. Volgens recente statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) staat River op de 99e plaats van meest gegeven namen in 2020. Hoewel het nog geen topnaam is, wint het zeker aan populariteit.

Aantal letters en lettergrepen

De naam River bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Dit maakt de naam kort en gemakkelijk uit te spreken. Het ritme van de naam is vloeiend en het heeft een aangename klank.

Namen vergelijkbaar met River

Als je de naam River leuk vindt, zijn er nog andere namen die je misschien ook aantrekkelijk vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op River: 1. Rio 2. Riva 3. Ryder 4. Rowan 5. Reed 6. Willow 7. Lake 8. Skye 9. Phoenix 10. Ocean Deze namen delen een vergelijkbare sfeer en klank met River, en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.