Jaïr: Een naam met een rijke historie

De naam Jaïr is een unieke en betekenisvolle naam met een rijke historie. Deze naam wordt zowel aan jongens als meisjes gegeven en kan dus worden beschouwd als een unisex naam.

De historie van de naam Jaïr

De naam Jaïr heeft zijn oorsprong in het oude Hebreeuws. In de Hebreeuwse Bijbel wordt Jaïr genoemd als een rechter van Israël. Hij was bekend om zijn wijsheid en rechtvaardigheid. Deze historische betekenis geeft de naam Jaïr een extra dimensie en symboliek.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel de naam Jaïr historisch gezien vaker aan jongens werd gegeven, wordt deze naam tegenwoordig ook steeds vaker aan meisjes gegeven. Het is dus een unisex naam die zowel geschikt is voor jongens als meisjes. Dit maakt de naam Jaïr extra bijzonder en veelzijdig.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Jaïr niet heel vaak voor, maar de populariteit ervan groeit gestaag. Volgens recente gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 in totaal 339 jongens en 19 meisjes die de naam Jaïr droegen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, geeft dit wel aan dat er steeds meer ouders zijn die de schoonheid en betekenis van deze naam waarderen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jaïr bestaat uit vier letters en één lettergreep. Ondanks zijn korte vorm heeft deze naam een krachtige uitstraling en een diepgaande betekenis.

Lijst van namen die lijken op Jaïr

Als je de naam Jaïr mooi vindt, maar toch iets vergelijkbaars zoekt, zijn hier enkele namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben: 1. Jairzinho 2. Jairo 3. Ivar 4. Jaden 5. Jaiden 6. Jairoh 7. Jaidon 8. Jael 9. Jari 10. Jairold Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Jaïr en kunnen daarom goede alternatieven zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam. In conclusie, de naam Jaïr is een unieke en betekenisvolle naam met een rijke historie. Hoewel het oorspronkelijk vaker aan jongens werd gegeven, wordt het tegenwoordig ook steeds populairder als meisjesnaam. Met zijn vier letters en één lettergreep heeft de naam Jaïr een krachtige uitstraling. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Jaïr, zijn er verschillende alternatieven zoals Jairzinho, Jairo en Jari.