De historie van de naam Rafaël

De naam Rafaël heeft een rijke historie en kent zijn oorsprong in het Hebreeuws. Het is een samenvoeging van de woorden 'Rafa', wat 'genezen' betekent, en 'El', wat 'God' betekent. De betekenis van de naam Rafaël kan daarom worden geïnterpreteerd als 'God heeft genezen' of 'genezing door God'.

Een jongensnaam

Rafaël is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. In Nederland wordt de naam voornamelijk aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

Rafaël is een redelijk populaire naam in Nederland, maar komt niet vaak voor. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 1.500 mannen en jongens met de naam Rafaël. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het wel een zekere charme en uniciteit.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Rafaël bestaat uit zeven letters en drie lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "ra-fa-EL", waarbij de klemtoon op de laatste lettergreep ligt.

Namen die lijken op Rafaël

Als je de naam Rafaël mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die enige gelijkenis vertonen: 1. Rafaela 2. Raviël 3. Gabriël 4. Samuel 5. Daniël 6. Nathanaël 7. Israël 8. Efraïm 9. Michaël 10. Azraël Deze namen hebben verschillende betekenissen en afkomsten, maar delen een vergelijkbare klank en esthetiek met Rafaël. Wellicht zit er een naam tussen die perfect bij jouw smaak past!