De historie van de naam Rafi

De naam Rafi is afgeleid van het Hebreeuwse woord "rāphā'". Dit woord betekent "genezen" of "herstellen". Rafi kan ook een verkorte vorm zijn van andere namen, zoals Rafael, Rafiq of Rafferty. De naam heeft een rijke historie en wordt over de hele wereld gebruikt.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Rafi wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Het wordt echter ook wel eens gebruikt als meisjesnaam, maar dit is minder gebruikelijk. Het is dus voornamelijk een jongensnaam, maar kan ook als unisex naam worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Rafi niet heel erg populair, maar wordt wel regelmatig gebruikt. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 33 jongens die de naam Rafi kregen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, wordt hij dus zeker nog wel gebruikt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Rafi bestaat uit vier letters en heeft twee lettergrepen. De uitspraak van de naam is RAA-fee.

Namen die lijken op Rafi

Als je de naam Rafi mooi vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Ravi 2. Rafiq 3. Rafa 4. Rafan 5. Rafe 6. Rafal 7. Rafayel 8. Rafiqi 9. Rafik 10. Rafferty Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Rafi, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn.