De historie van de naam Danté

De naam Danté is een variant van de naam Dante, die zijn oorsprong heeft in het Italiaans. De naam Dante is afgeleid van het Latijnse woord "Durante", wat "standvastig" of "volhardend" betekent. Dante Alighieri was een beroemde Italiaanse dichter uit de 13e eeuw, bekend van zijn meesterwerk "De goddelijke komedie". Zijn werk heeft bijgedragen aan de populariteit van de naam Dante en zijn varianten, waaronder Danté.

Danté: een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Danté wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam vaker voorkomt als jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Danté redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 95 jongens met de naam Danté geboren. Hoewel het geen top 10-naam is, heeft Danté toch een gestage populariteit in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Danté heeft in totaal vijf letters en twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, namelijk "Dan".

Namen die lijken op Danté

Als je gecharmeerd bent van de naam Danté, maar op zoek bent naar iets dat vergelijkbaar is, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Dante 2. Daan 3. Daniël 4. Dean 5. Damian 6. Davy 7. Sander 8. Devon 9. Delano 10. Dorian Deze namen hebben een vergelijkbare klank, stijl of betekenis als Danté en kunnen een alternatief bieden voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.