De historie van de naam Dean

De naam Dean heeft een interessante historie die teruggaat tot de middeleeuwen. De oorsprong van de naam is te vinden in het Engelse taalgebied, waar het afkomstig is van het woord 'dene', dat 'dal' betekent. Het werd oorspronkelijk gebruikt als een achternaam die verwees naar mensen die in de buurt van een dal woonden.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Dean wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. Hoewel het oorspronkelijk meer werd geassocieerd met jongens, is het de afgelopen jaren steeds populairder geworden als unisex naam. Dit komt doordat het een stoere en trendy uitstraling heeft.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Dean redelijk populair. Volgens de meest recente cijfers van de Sociale Verzekeringsbank stond Dean in 2020 op de 69e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Er werden dat jaar 291 jongens met deze naam geboren. Hoewel het geen extreem populaire naam is, wordt het toch regelmatig gekozen door ouders.

Aantal letters en lettergrepen

Dean bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Dean

Als je de naam Dean leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Dylan 2. Liam 3. Finn 4. Levi 5. Mason 6. Jayden 7. Ethan 8. Owen 9. Logan 10. Noah Deze namen hebben een vergelijkbare stijl en populariteit als Dean en passen goed bij ouders die op zoek zijn naar een stoere en moderne naam voor hun kind.