De naam Devran: Een historische betekenis

De naam Devran is een unisex naam met een rijke historie. Deze naam heeft zijn oorsprong in het Midden-Oosten en wordt vaak geassocieerd met de Turkse en Koerdische cultuur. Devran heeft een diepe betekenis en wordt vaak gegeven aan kinderen met een sterke persoonlijkheid en een avontuurlijke geest.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Devran is een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. Het is interessant om op te merken dat de betekenis van de naam in verschillende culturen iets kan verschillen. In het Turks wordt Devran vaak geassocieerd met de betekenis "lot" of "bestemming", terwijl het in het Koerdisch "revolutie" of "verandering" kan betekenen. Deze veelzijdigheid maakt Devran een prachtige naam voor elke baby, ongeacht het geslacht.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Devran niet vaak gebruikt, maar het heeft de afgelopen jaren wel aan populariteit gewonnen. Volgens recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 25 baby's met de naam Devran geboren. Hoewel het nog steeds een relatief zeldzame naam is, groeit de populariteit ervan gestaag.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Devran bestaat uit zes letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen. De klemtoon valt op de eerste lettergreep, namelijk "Dev".

10 Namen vergelijkbaar met Devran

Als je de naam Devran mooi vindt, dan zijn hier nog 10 namen die een vergelijkbaar gevoel en klank hebben: 1. Devrim 2. Doruk 3. Deniz 4. Demir 5. Derya 6. Dilan 7. Dilara 8. Deva 9. Derin 10. Duru Deze namen hebben dezelfde charme en exotische uitstraling als Devran en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een vergelijkbaar gevoel.