De geschiedenis van de naam Devon

De naam Devon is een unisex naam die zijn oorsprong vindt in de Keltische cultuur. Het is afgeleid van de Keltische stamnaam 'Dumnonii', wat 'mensen van Dumnonia' betekent. Dumnonia was een koninkrijk in het zuidwesten van Engeland tijdens de Romeinse bezetting.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

De naam Devon wordt zowel als jongensnaam als meisjesnaam gebruikt, maar wordt vaker geassocieerd met jongens. Het kan echter ook een unisex naam zijn, omdat het geen specifieke betekenis heeft die typisch mannelijk of vrouwelijk is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Devon redelijk populair, maar niet extreem veel voorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 1.200 mensen met de naam Devon geregistreerd. Het is dus geen zeer gangbare naam, maar ook zeker geen zeldzame keuze.

Het aantal letters en lettergrepen

De naam Devon bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De lettergrepen zijn verdeeld als "De-von."

Namen die lijken op Devon

Als je de naam Devon leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Dylan 2. Devin 3. Kevin 4. Donovan 5. Melvin 6. Jevon 7. Deven 8. Daven 9. Devonie 10. Devyn Deze namen hebben vergelijkbare klank- en lettercombinaties als Devon, maar hebben allemaal een unieke betekenis en afkomst.

Conclusie

De naam Devon is een unisex naam met een Keltische oorsprong. Het kan zowel als jongensnaam als meisjesnaam worden gebruikt, maar wordt vaker geassocieerd met jongens. In Nederland komt de naam redelijk vaak voor, met ongeveer 1.200 geregistreerde naamdragers. Devon heeft vijf letters en twee lettergrepen. Als alternatieve opties zijn er namen zoals Dylan, Devin en Kevin die vergelijkbaar klinken.