De geschiedenis van de naam Devin

De naam Devin heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot de Keltische cultuur. Het is afgeleid van de Ierse naam Déibhín, wat "dichtbij" of "poëtisch" betekent. In het oude Ierland was het gebruikelijk om namen te geven die verwezen naar de eigenschappen of kenmerken van een persoon, en Devin was geen uitzondering. Het werd vaak gegeven aan mensen die bekend stonden om hun artistieke vaardigheden of dichterlijke talenten.

Een jongens-, meisjes- of unisexnaam?

De naam Devin kan zowel een jongens- als een meisjesnaam zijn, maar wordt vaker geassocieerd met jongens. Het heeft echter unisex-potentieel vanwege het ontbreken van specifieke mannelijke of vrouwelijke connotaties. Dit maakt het een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Devin redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 88 jongens en 4 meisjes met de naam Devin geboren. Hoewel het geen topnaam is, behoort het zeker tot de namen die regelmatig worden gekozen door Nederlandse ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Devin bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam, waardoor het gemakkelijk uit te spreken en te onthouden is.

Namen die lijken op Devin

Als je de naam Devin leuk vindt, maar op zoek bent naar variaties of alternatieven, zijn hier tien namen die lijken op Devin: 1. Dylan 2. Devinne 3. Devyn 4. Kevin 5. Devon 6. Evine 7. Daphne 8. Delvin 9. Kelvin 10. Melvin Deze namen delen gelijkaardige klanken of lettercombinaties met Devin, waardoor ze een vergelijkbare uitstraling hebben.