De historie van de naam Matthieu

De naam Matthieu is een variant van de naam Mattheus, die zijn oorsprong vindt in het Griekse woord "Matthaios". Deze naam betekent "geschenk van God" of "Godsgeschenk". Mattheus was één van de twaalf apostelen van Jezus Christus en wordt vaak geassocieerd met het Evangelie van Mattheus, één van de vier evangeliën in het Nieuwe Testament van de Bijbel.

Een jongensnaam

Matthieu is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige landen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. In Nederland wordt het echter voornamelijk aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

De naam Matthieu is redelijk populair in Nederland, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 1.200 jongens en mannen met de naam Matthieu.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Matthieu bestaat uit in totaal 8 letters en 2 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "ma-tyoo".

Namen die lijken op Matthieu

Als je de naam Matthieu mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die lijken op Matthieu: 1. Matteo 2. Mathias 3. Matthias 4. Thijs 5. Mattias 6. Matz 7. Matzinger 8. Matt 9. Matthijs 10. Matthiasz Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of afkomst als Matthieu, en kunnen als alternatief worden overwogen.