Geschiedenis van de naam Matthieu

De naam Matthieu is van oorsprong een Franse variant van de naam Mattheus. Mattheus is afgeleid van het Griekse woord "Mathaios", wat "geschenk van God" betekent. In de Bijbel is Mattheus een van de twaalf apostelen van Jezus Christus. De naam Matthieu is in de loop der tijd ook in andere landen geadopteerd, waaronder Nederland.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam

Matthieu is over het algemeen een jongensnaam. Het wordt echter ook wel eens gebruikt als meisjesnaam, zij het in mindere mate. De naam heeft een stoere en krachtige uitstraling, waardoor het vooral populair is onder jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Matthieu redelijk populair, maar komt het minder vaak voor dan andere namen. Volgens de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 2.500 mannen en jongens met de naam Matthieu. Het is dus geen veelvoorkomende naam, maar ook zeker geen zeldzaamheid.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Matthieu bestaat uit acht letters en twee lettergrepen. De eerste lettergreep is "Mat" en de tweede is "thieu". Het is een naam met een mooie balans en een vloeiende klank.

Namen die lijken op Matthieu

Als je de naam Matthieu mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn er verschillende namen die je zou kunnen overwegen. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Matthieu: 1. Matteo 2. Matthias 3. Mathias 4. Matthew 5. Matias 6. Matz 7. Mateo 8. Matteus 9. Matti 10. Matijn Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en uitstraling als Matthieu, maar hebben elk hun eigen unieke karakter.