De betekenis en historie van de naam Göktuğ

De naam Göktuğ heeft zijn oorsprong in de Turkse taal en is samengesteld uit twee delen: "gök" en "tuğ". "Gök" betekent "hemel" of "blauw" en "tuğ" verwijst naar een vlag of een vaandel. Samen kan de naam Göktuğ worden vertaald als "hemelse vlag" of "blauw vaandel". De naam Göktuğ heeft een historische betekenis, vooral in de Turkse geschiedenis. Het werd gebruikt als een eretitel voor Turkse heersers en leiders, vooral in de periode van de Göktürken, een oude Turkse stam die regeerde over Centraal-Azië in de 6e en 7e eeuw.

Een jongensnaam met een krachtige betekenis

Göktuğ is voornamelijk een jongensnaam, hoewel het ook wel als unisex naam kan worden gebruikt. Het heeft een krachtige en stoere uitstraling, vanwege de betekenis en historische achtergrond.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Göktuğ niet erg gebruikelijk. Volgens de gegevens van de Nederlandse Voornamenbank wordt de naam slechts sporadisch gebruikt. Er zijn geen specifieke cijfers beschikbaar over het aantal kinderen dat de naam Göktuğ draagt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Göktuğ bestaat uit zes letters en heeft twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam, maar met een sterke klank.

10 Namen vergelijkbaar met Göktuğ

Als je de naam Göktuğ mooi vindt, zijn hier nog 10 namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben: 1. Gökhan 2. Tuğrul 3. Kaan 4. Barış 5. Eren 6. Emre 7. Alper 8. Berk 9. Cem 10. Can Deze namen delen dezelfde Turkse oorsprong en hebben een vergelijkbare krachtige uitstraling. Ze zijn allemaal geschikt voor jongens, maar sommige kunnen ook als unisex namen worden gebruikt.