De naam Emre: een historische achtergrond

De naam Emre is van Turkse oorsprong en heeft een rijke historie die teruggaat tot het oude Anatolië. In de Turkse cultuur wordt deze naam vooral geassocieerd met moed, eer en loyaliteit. Het is een naam die traditioneel vaak aan jongens wordt gegeven, maar tegenwoordig wordt Emre ook steeds vaker als unisex naam gebruikt.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel Emre in eerste instantie bekend staat als een jongensnaam, is het de laatste jaren steeds populairder geworden als unisex naam. Hierdoor kan de naam zowel aan jongens als meisjes worden gegeven. Het is een naam die symbool staat voor kracht en moed, waardoor hij geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Emre de afgelopen jaren gestaag in populariteit toegenomen. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond Emre in 2020 op de 38e plaats van meest gekozen jongensnamen. Hoewel het nog niet tot de top 10 behoort, is het duidelijk dat de naam steeds populairder wordt onder Nederlandse ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Emre bestaat uit vier letters en wordt uitgesproken als één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die makkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Emre

Als je de naam Emre leuk vindt, maar op zoek bent naar vergelijkbare namen, zijn hier 10 suggesties die qua klank en stijl overeenkomen: 1. Emir 2. Eren 3. Arda 4. Serkan 5. Ali 6. Can 7. Mert 8. Ayaz 9. Kaan 10. Deniz Deze namen hebben allemaal een stoere uitstraling en worden vaak geassocieerd met moed en kracht, net als de naam Emre. Of je nu op zoek bent naar een jongensnaam of een unisex naam, deze lijst biedt genoeg inspiratie voor ouders die de naam Emre waarderen.