De betekenis en historie van de naam Liyam

De naam Liyam is een unisex naam die afkomstig is uit het Arabisch. Het is een variant van de naam Liam, die oorspronkelijk een Ierse jongensnaam is. De betekenis van Liyam is "sterk wensend" of "beschermer".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel de naam Liyam oorspronkelijk een jongensnaam is, wordt deze tegenwoordig ook regelmatig als meisjesnaam gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat deze geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

Populariteit in Nederland

Liyam is een vrij zeldzame naam in Nederland. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 100 jongens en 50 meisjes die de naam Liyam dragen. Dit betekent dat de naam redelijk uniek is en niet vaak voorkomt in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Liyam bestaat uit 5 letters en 2 lettergrepen. Het is een kort en krachtig naam met een mooie klank.

Namen die lijken op Liyam

Als je de naam Liyam mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die lijken op Liyam: 1. Liam 2. Leyla 3. Lian 4. Liamy 5. Lila 6. Leya 7. Liyan 8. Lio 9. Lyan 10. Lyanne Deze namen hebben een vergelijkbare klank of spelling als Liyam en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar iets soortgelijks.

Conclusie

Liyam is een unisex naam met Arabische oorsprong. Het is een naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt is en betekent "sterk wensend" of "beschermer". Hoewel de naam niet erg vaak voorkomt in Nederland, heeft het een mooie klank en is het een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en bijzondere naam voor hun kind.