De geschiedenis van de naam Hylke

De naam Hylke is afkomstig uit de Friese taal en heeft een rijke geschiedenis. Het is een variant van de naam Hielke, die op zijn beurt weer is afgeleid van de Germaanse naam Hilko. Deze naam werd voornamelijk gebruikt in Friesland en omliggende gebieden.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hylke is oorspronkelijk een jongensnaam, maar wordt tegenwoordig ook wel als meisjesnaam gebruikt. Het is dus een unisex naam geworden. Dit betekent dat zowel jongens als meisjes deze naam kunnen dragen.

Populariteit van de naam Hylke

Hoewel Hylke geen veelvoorkomende naam is in Nederland, wordt hij wel regelmatig gebruikt. Volgens de meest recente gegevens zijn er ongeveer 700 mannen en 100 vrouwen die de naam Hylke dragen. Deze cijfers kunnen echter variëren, afhankelijk van de bron en het jaar waarin de gegevens zijn verzameld.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Hylke bestaat uit vijf letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Hylke

Als je de naam Hylke mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier enkele namen die qua klank en stijl vergelijkbaar zijn: 1. Silke 2. Wylke 3. Fylke 4. Hielke 5. Ylke 6. Sylke 7. Tylke 8. Ilke 9. Rylke 10. Jylke Deze namen hebben een vergelijkbare Friese oorsprong en kunnen een alternatief bieden als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Hylke, maar toch iets anders is.

Conclusie

Hylke is een naam met een interessante geschiedenis en wordt zowel als jongensnaam als meisjesnaam gebruikt. Hoewel het geen zeer populaire naam is, wordt hij regelmatig gebruikt in Nederland. Met vijf letters en één lettergreep is het een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar vergelijkbare namen, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.