De historie van de naam Igor

De naam Igor is een Slavische naam die zijn oorsprong vindt in de oude Scandinavische mythologie. Het was oorspronkelijk een naam die werd gegeven aan de god van de oorlog en de krijgers. Later werd de naam Igor veel gebruikt in Oost-Europese landen, met name in Rusland en Oekraïne.

Een jongensnaam

Igor is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel het in sommige landen ook als meisjesnaam wordt gebruikt, komt dit minder vaak voor. In de meeste culturen wordt Igor beschouwd als een mannelijke naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Igor redelijk populair, maar behoort niet tot de meest voorkomende namen. Volgens de meest recente gegevens van het Nederlandse Bevolkingsregister waren er in 2020 ongeveer 1.200 mannen met de naam Igor. Hoewel het geen erg veelvoorkomende naam is, wordt Igor nog steeds regelmatig gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun zoon.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Igor bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een vrij korte naam, maar heeft een sterke en krachtige klank.

Namen vergelijkbaar met Igor

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Igor, zijn hier tien suggesties: 1. Igor 2. Ivar 3. Ivan 4. Lars 5. Sven 6. Viktor 7. Arvid 8. Yoran 9. Joran 10. Edgar Deze namen hebben vergelijkbare klanken en lettercombinaties, waardoor ze een goede keuze kunnen zijn voor ouders die de naam Igor mooi vinden, maar op zoek zijn naar een iets andere variant.