De historie van de naam Ivan

De naam Ivan is van oorsprong een Slavische naam en heeft een rijke historie. Het is afgeleid van het Griekse woord "Ioannes", wat "God is genadig" betekent. In veel Slavische landen, waaronder Rusland, Oekraïne en Bulgarije, is Ivan een veelvoorkomende naam.

Een jongensnaam

Ivan wordt voornamelijk als een jongensnaam gebruikt. Het wordt zelden als meisjesnaam gebruikt, alhoewel er wel variaties van de naam bestaan die als meisjesnaam worden gebruikt, zoals Ivana.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Ivan een redelijk populaire naam, maar niet extreem vaak voorkomend. Volgens de laatste gegevens van het Nederlandse bevolkingsregister zijn er ongeveer 2.500 mannen met de naam Ivan in Nederland. De populariteit van de naam varieert door de jaren heen, maar het blijft een geliefde keuze voor veel ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ivan bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Ivan

Als je gecharmeerd bent van de naam Ivan, maar op zoek bent naar variaties of vergelijkbare namen, heb ik hier een lijstje voor je: 1. Ivo 2. Ewan 3. Yvan 4. Ian 5. Evan 6. Johan 7. Jan 8. Iwan 9. Ivanhoe 10. Ivano Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en stijl als Ivan, maar hebben toch hun eigen unieke karakter. Zo kun je een naam vinden die perfect bij jouw smaak en voorkeuren past. Al met al is Ivan een mooie Slavische jongensnaam met een rijke historie. Het is een naam die zowel kracht als elegantie uitstraalt en die in Nederland redelijk populair is. Of je nu op zoek bent naar een naam voor je eigen kind of gewoon geïnteresseerd bent in namen, Ivan is zeker een naam om in gedachten te houden.