De historie van de naam Ian

De naam Ian heeft zijn oorsprong in Schotland en is afgeleid van de naam John. Het is een variant van de Keltische naam Iain, wat weer een verkorte vorm is van de Schotse naam Seán. Seán is op zijn beurt weer de Ierse variant van John. De naam Ian wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen, maar is ook steeds populairder aan het worden in andere delen van de wereld.

Een jongensnaam van oorsprong

Ian is van oudsher een jongensnaam. Het is een sterke, klassieke naam die al eeuwenlang gebruikt wordt. De naam straalt kracht en mannelijkheid uit, wat het een populaire keuze maakt voor veel ouders.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Ian redelijk populair. Volgens de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 5.000 mannen en jongens die de naam dragen. Hiermee staat Ian op de 44e plaats van meest voorkomende jongensnamen in Nederland. De populariteit van de naam blijft stabiel en neemt niet significant toe of af in de afgelopen jaren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ian bestaat uit drie letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. De eenvoud van de naam maakt het een populaire keuze voor veel ouders.

Namen die lijken op Ian

Als je de naam Ian mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn er verschillende namen die vergelijkbaar zijn. Hier zijn 10 namen die lijken op Ian: 1. Liam 2. Ethan 3. Ryan 4. Ivan 5. Ivo 6. Jan 7. Yannick 8. Milan 9. Finn 10. Dean Deze namen hebben dezelfde klank of een vergelijkbare betekenis als Ian, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.