De historie van de naam John

De naam John is een Engelse variant van de naam Johannes, die zijn oorsprong vindt in het Hebreeuws. De Hebreeuwse variant van de naam is Yochanan, wat "God is genadig" betekent. Johannes was een veelvoorkomende naam in de Bijbel en werd gedragen door verschillende belangrijke personen, zoals Johannes de Doper en de apostel Johannes.

Een jongensnaam

John is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens en wordt voornamelijk aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam John niet erg populair. Volgens de laatste gegevens van de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 3.000 mensen met de naam John in Nederland. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, blijft het toch een bekende en herkenbare naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam John bestaat uit vier letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en eenvoudige naam, wat bijdraagt aan zijn populariteit en bekendheid.

Namen die lijken op John

Als je op zoek bent naar namen die lijken op John, zijn hier tien suggesties: 1. Johan 2. Jonas 3. Joost 4. Jan 5. Jorn 6. Jens 7. Jasper 8. Jelle 9. Jesse 10. Jim Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op John, maar toch iets unieks willen.

Conclusie

John is een Engelse variant van de naam Johannes, met een lange historie en betekenis. Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt als jongensnaam, kan het in sommige gevallen ook als meisjesnaam worden gebruikt. In Nederland is de naam niet erg populair, maar blijft het toch herkenbaar en bekend. Met zijn vier letters en één lettergreep is John een korte en eenvoudige naam. Als alternatief voor John kunnen namen zoals Johan, Jonas en Jan worden overwogen.