De historie van de naam Jouke

De naam Jouke is een Friese naam die zijn oorsprong vindt in Nederland. Het is een traditionele naam die al eeuwenlang wordt gebruikt in Friesland. De betekenis van de naam is niet helemaal duidelijk, maar het wordt vaak geassocieerd met "jonge krijger" of "sterk en moedig".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jouke is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook als unisex naam kan worden gebruikt. In Friesland is het gebruikelijk om de naam aan jongens te geven, maar in andere delen van Nederland kan het ook als meisjesnaam voorkomen.

Populariteit in Nederland

De naam Jouke komt niet heel vaak voor in Nederland. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 29 jongens met de naam Jouke. Het is dus een redelijk zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jouke bestaat uit vier letters en wordt uitgesproken in één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Jouke

Als je de naam Jouke leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Jelle 2. Jurre 3. Douwe 4. Sjoerd 5. Sietse 6. Tjerk 7. Teun 8. Wietse 9. Hidde 10. Rense Deze namen hebben een vergelijkbare klank en stijl als Jouke, en passen goed bij de Friese traditie.