De historie van de naam Jim

De naam Jim is afgeleid van de Engelse naam James, wat weer is afgeleid van het Latijnse woord "Iacomus". Het werd oorspronkelijk gebruikt als een verkorte vorm van de naam Jacob, maar heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een op zichzelf staande naam.

Een jongensnaam

Jim is een jongensnaam en wordt zelden gebruikt als meisjesnaam. Het wordt beschouwd als een typisch mannelijke naam met een stoere en krachtige uitstraling.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jim redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 2.500 jongens met de naam Jim. Hoewel de populariteit van de naam in de loop der jaren enigszins is afgenomen, blijft het een geliefde keuze onder ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jim bestaat uit slechts drie letters en één lettergreep. Ondanks zijn eenvoud heeft de naam een sterke en directe klank.

Namen vergelijkbaar met Jim

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Jim, zijn hier tien suggesties: 1. Tim 2. Tom 3. Sam 4. Max 5. Ben 6. Finn 7. Jack 8. Liam 9. Jake 10. Nick Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare stijl en korte, krachtige uitstraling zoals Jim, waardoor ze goede alternatieven zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.