De historie van de naam Jake

De naam Jake is een Engelse variant van de naam Jacob, die zijn oorsprong vindt in het oude testament van de bijbel. Jacob was één van de belangrijkste personages in de bijbelse geschiedenis en wordt vaak geassocieerd met zijn strijd met een engel, waarbij hij uiteindelijk werd gezegend en zijn naam veranderde in Israël.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jake is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als een unisex naam wordt gebruikt. In de meeste culturen wordt Jake echter voornamelijk aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jake redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) uit 2020, waren er 268 jongens die Jake als eerste naam kregen. Hiermee staat Jake op de 75e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jake bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te uitspreken is.

Namen die lijken op Jake

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Jake, zijn hier tien suggesties: 1. Jack 2. Jakey 3. Jace 4. Jay 5. Jacob 6. Jason 7. Jasper 8. Jaden 9. Jakey 10. Jakeyson Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Jake, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.