De historie van de naam Jace

De naam Jace is een relatief moderne naam die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Hoewel de exacte herkomst niet bekend is, wordt aangenomen dat Jace een variant is van de naam Jason. Jason is een Griekse naam en betekent "genezer" of "hij die geneest". Jace kan dus worden gezien als een verkorte vorm of een moderne variant van Jason.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jace wordt voornamelijk beschouwd als een jongensnaam. Het is echter ook mogelijk dat de naam als unisex wordt gebruikt, omdat het geen specifieke betekenis heeft die alleen bij jongens past. In de praktijk wordt Jace echter vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jace de afgelopen jaren gestaag aan populariteit aan het winnen. Volgens de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut werden er in 2020 in totaal 285 jongens met de naam Jace geboren. Hoewel dit aantal nog relatief bescheiden is ten opzichte van andere populaire namen, laat het wel zien dat Jace steeds vaker gekozen wordt door ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jace bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jace

Als je de naam Jace mooi vindt, maar toch op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die qua klank en stijl vergelijkbaar zijn: 1. Jayden 2. Jake 3. Jasper 4. Jaxon 5. Jesse 6. James 7. Jack 8. Jett 9. Jules 10. Jaden Deze namen hebben allemaal een stoere en moderne uitstraling, vergelijkbaar met Jace. Ze passen goed bij ouders die op zoek zijn naar een eigentijdse naam voor hun kind.