De historie van de naam Jim

De naam Jim is een Engelse variant van de naam James. James is afgeleid van het Latijnse woord "Iacomus", wat op zijn beurt weer is afgeleid van het Griekse woord "Iakobos". Deze naam is op zijn beurt afgeleid van de Hebreeuwse naam "Yaakov", wat "hij die de hiel vasthoudt" betekent. De naam Jim heeft dus een rijke historie die teruggaat tot de Bijbelse tijd.

Jongensnaam of meisjesnaam?

Jim is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel het ook wel voorkomt als meisjesnaam, is het voornamelijk geassocieerd met jongens. Het wordt zelden gebruikt als unisex naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jim redelijk populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond Jim op de 43e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in 2020. Er werden dat jaar 376 jongens met de naam Jim geboren. Het is dus een naam die regelmatig voorkomt, maar niet overmatig populair is.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jim bestaat uit drie letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jim

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Jim, zijn hier 10 suggesties: 1. Tim 2. Tom 3. Jimi 4. Liam 5. Jax 6. Jake 7. Finn 8. Max 9. Sam 10. Ben Deze namen hebben vergelijkbare klanken en stijlen als Jim en kunnen dus goede alternatieven zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.