De historie van de naam Jefta

De naam Jefta is een oude Hebreeuwse naam die zijn oorsprong vindt in de Bijbel. Jefta was een rechter in Israël en wordt beschreven in het boek Richteren. Hij wordt vooral bekend door zijn gelofte aan God om het eerste levende wezen dat zijn huis zou verlaten te offeren, wat tragisch genoeg zijn dochter bleek te zijn. Deze naam draagt dus een rijke historie met zich mee.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jefta is een jongensnaam. Hoewel er geen strikte regels zijn dat deze naam alleen aan jongens gegeven kan worden, wordt deze over het algemeen als een jongensnaam beschouwd. Het heeft een krachtige en stoere klank die vaak geassocieerd wordt met mannelijkheid.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jefta niet erg gebruikelijk. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 6 jongens die de naam Jefta kregen. Dit maakt het een zeer zeldzame naam in ons land. Ondanks zijn historische betekenis en interessante klank, wordt Jefta niet veel gekozen door ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jefta bestaat uit vier letters en heeft twee lettergrepen. De lettergrepen worden als volgt verdeeld: 'Jef-ta'. Dit maakt het een relatief korte naam, wat sommige ouders aantrekkelijk kunnen vinden.

Namen die lijken op Jefta

Als je geïnteresseerd bent in namen die lijken op Jefta, zijn hier 10 suggesties: 1. Jethro 2. Jeroen 3. Jeff 4. Jesse 5. Jelle 6. Jetse 7. Jenthe 8. Jente 9. Jenna 10. Jelte Deze namen hebben vergelijkbare klanken of letters als Jefta, waardoor ze mogelijk aantrekkelijk kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar alternatieven. Al met al is Jefta een unieke en historische naam met een krachtige klank. Hoewel het niet vaak voorkomt in Nederland, kan het een interessante optie zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een bijzondere betekenis.