De naam Jenoah: een geschiedenis

De naam Jenoah is een interessante en unieke naam die steeds meer populariteit wint in Nederland. Hoewel de herkomst van de naam niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat het een variant is van de Hebreeuwse naam "Noah" of "Noach", wat "rust" of "vrede" betekent. In de Bijbel is Noach bekend als de man die de grote zondvloed overleefde door een ark te bouwen.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jenoah wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het ook wel eens als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam vaker voorkomt bij jongens dan bij meisjes.

Populariteit in Nederland

Hoewel Jenoah nog steeds een vrij zeldzame naam is in Nederland, neemt de populariteit ervan toe. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 11 jongens met de naam Jenoah. Dit maakt het een unieke en onderscheidende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die niet al te vaak voorkomt.

Letters en lettergrepen

De naam Jenoah bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Dit maakt het een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jenoah

Als je de naam Jenoah interessant vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn er verschillende namen die vergelijkbaar zijn. Hier is een lijst van 10 namen die lijken op Jenoah: 1. Noah 2. Jonah 3. Jayden 4. Jaden 5. Josiah 6. Jeremiah 7. Isaiah 8. Elijah 9. Micah 10. Ethan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar geluid en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar variaties van de naam Jenoah. Al met al is de naam Jenoah een prachtige en betekenisvolle keuze voor ouders die een unieke naam willen voor hun kind. Met zijn historische achtergrond en groeiende populariteit in Nederland, is Jenoah een naam om in de gaten te houden.