De historie van de naam Jeppe

De naam Jeppe is een traditionele Scandinavische voornaam die ook in Nederland voorkomt. Het is afgeleid van de Deense naam Jep, wat op zijn beurt weer een verkorte vorm is van Jeppep, een variant van de naam Jakob. Jakob is afkomstig uit het Hebreeuws en betekent "hij die de hiel greep" of "hij die volgt". De naam Jeppe heeft dus een rijke historie en is al eeuwenlang in gebruik.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jeppe is voornamelijk een jongensnaam, maar kan in sommige gevallen ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. Omdat de naam oorspronkelijk uit Denemarken komt, wordt hij daar voornamelijk aan jongens gegeven. In Nederland wordt de naam Jeppe echter soms ook aan meisjes gegeven, zij het in mindere mate.

Gebruik in Nederland

Hoewel de naam Jeppe niet de meest voorkomende naam in Nederland is, wordt hij toch redelijk frequent gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 204 jongens die de naam Jeppe droegen. Dit plaatst de naam op de 168e positie in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jeppe bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jeppe

Als je de naam Jeppe leuk vindt, zijn er ook andere namen die je misschien aanspreken. Hier is een lijstje van 10 namen die qua klank en stijl vergelijkbaar zijn met Jeppe: 1. Jesse 2. Jasper 3. Jelle 4. Jens 5. Jesse 6. Job 7. Joris 8. Jip 9. Jules 10. Joep Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare uitstraling en kunnen als alternatief dienen als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Jeppe.