De geschiedenis van de naam Riley

De naam Riley is een Engelse naam die zijn oorsprong vindt in het oude Engelse woord "rygeleah", wat "hertenweide" betekent. Het werd oorspronkelijk gebruikt als achternaam en verwees naar een persoon die woonde bij een weide waar herten graasden. In de loop der tijd is de naam geëvolueerd en wordt deze nu ook gebruikt als voornaam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Riley is een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. In de afgelopen jaren is de naam echter steeds populairder geworden als meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Riley steeds vaker gebruikt. Volgens de Nederlandse Voornamenbank is de naam sinds de jaren 90 geleidelijk aan populairder geworden. In 2020 stond Riley op de 60e plaats in de lijst van populairste jongensnamen en op de 79e plaats bij de meisjesnamen. Hoewel het nog steeds meer geassocieerd wordt met jongens, wordt het dus ook steeds meer gebruikt als meisjesnaam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Riley bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Riley

Als je de naam Riley leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Ryan 2. Rylee 3. Tyler 4. Levi 5. Riley 6. Mason 7. Lily 8. Harper 9. Peyton 10. Avery Deze namen hebben een vergelijkbare klank of stijl als Riley en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar andere opties.