De geschiedenis van de naam Sebastian

De naam Sebastian vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord "Sebastianus", wat letterlijk vertaald kan worden als "uit Sebastia" of "verheven". Sebastia was een stad in Klein-Azië die vroeger bekend stond als een belangrijk handelscentrum. In de vroege christelijke geschiedenis werd de naam Sebastian geassocieerd met de heilige Sebastianus, een martelaar die bekend stond om zijn moed en standvastigheid.

Een jongensnaam

Sebastian is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als een unisex naam wordt gebruikt. Het is afkomstig uit verschillende Europese landen, zoals Duitsland, Spanje, Italië en Nederland.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Sebastian redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam in 2020 op de 79e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. In dat jaar werden er in totaal 232 jongens met de naam Sebastian geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Sebastian bestaat uit 9 letters en wordt uitgesproken als "seh-BAS-ti-an". Het telt dus 4 lettergrepen.

Namen die lijken op Sebastian

Als je de naam Sebastian mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Samuel 2. Benjamin 3. Alexander 4. Christian 5. Maximilian 6. Gabriel 7. Nathaniel 8. Julian 9. Adrian 10. Matthias Of het nu vanwege de historische betekenis, de internationale flair of de melodieuze klank is, Sebastian is een tijdloze naam die zeker indruk maakt. Het is een naam die kracht en verhevenheid uitstraalt, en die perfect is voor ouders die op zoek zijn naar een klassieke en toch moderne naam voor hun kind.