De historie van de naam Alain

De naam Alain is een naam met een rijke historie. Het is een variant van de naam Alan, die zijn oorsprong vindt in het Keltische woord "ailin", wat "kleine rots" betekent. Deze naam werd voornamelijk gedragen door mensen van Keltische afkomst.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Alain is een voornamelijk jongensnaam, hoewel het ook als meisjesnaam kan voorkomen. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. In sommige landen, zoals Frankrijk, is Alain een populaire jongensnaam.

Gebruik in Nederland

In Nederland komt de naam Alain niet heel vaak voor. Volgens de laatste gegevens uit het bevolkingsregister van 2020 waren er slechts 153 personen met de naam Alain in Nederland. Het is dus een redelijk zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Alain bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep: A-lain.

Namen die lijken op Alain

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Alain, zijn hier tien suggesties: 1. Alan 2. Alanis 3. Alen 4. Adrien 5. Alvin 6. Elan 7. Alaino 8. Alainna 9. Alana 10. Alaina Deze namen hebben een vergelijkbare klank of spelling als Alain, maar kunnen iets anders betekenen of uit een andere culturele achtergrond komen. Al met al is Alain een mooie en unieke naam met een interessante historie. Hoewel het niet vaak voorkomt in Nederland, heeft het een betekenisvolle betekenis en kan het een mooie keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een bijzondere naam voor hun kind.