De historie van de naam Anthonie

De naam Anthonie is een variant van de naam Antonius, die zijn oorsprong vindt in het Latijn. Antonius is afgeleid van het Griekse woord "anthos", wat "bloem" betekent. De naam werd vooral bekend door Sint Antonius, een Egyptische monnik uit de 3e eeuw die bekend stond om zijn ascetische levensstijl en zijn strijd tegen de verleidingen van de duivel. In de Middeleeuwen werd de naam Antonius populair in Europa en verspreidde zich over verschillende landen, waaronder Nederland.

Een jongensnaam

Anthonie is voornamelijk een jongensnaam. Hoewel er enkele meisjes zijn die deze naam dragen, komt dit minder vaak voor. Traditioneel gezien wordt de naam Anthonie vaker geassocieerd met jongens en wordt het als een mannelijke naam beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Anthonie niet erg vaak gebruikt. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 91 jongens die de naam Anthonie kregen. Dit plaatst de naam op de 499e plaats van meest populaire jongensnamen in Nederland. Hoewel de populariteit van de naam in de loop der jaren is afgenomen, blijft het nog steeds een unieke keuze.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Anthonie bestaat uit acht letters en heeft drie lettergrepen. Het kan worden uitgesproken als "an-TO-nee".

Namen die lijken op Anthonie

Als je de naam Anthonie leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier enkele namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Anton 2. Anthony 3. Antonio 4. Antoine 5. Antoni 6. Antony 7. Antonius 8. Antonin 9. Antonios 10. Antwan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Anthonie en kunnen een alternatief bieden als je op zoek bent naar variatie.