De historie van de naam Anthony

De naam Anthony heeft een rijke historie die teruggaat tot in de oudheid. Het is afgeleid van het Latijnse woord "Antonius", wat weer is afgeleid van het Griekse woord "Antonios". Deze naam werd oorspronkelijk gedragen door de oude Romeinse gens Antonia, een adellijke familie die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van het Romeinse Rijk.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Anthony is van origine een jongensnaam, hoewel het in sommige landen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. In Nederland wordt het echter voornamelijk als jongensnaam gezien.

Populariteit in Nederland

De naam Anthony is redelijk populair in Nederland. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam in 2020 op de 41e plaats van meest gegeven jongensnamen. In dat jaar werden er 271 jongens met de naam Anthony geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Anthony bestaat uit 7 letters en 3 lettergrepen. De lettergrepen zijn "An-to-ny".

Namen die lijken op Anthony

Als je de naam Anthony mooi vindt, maar op zoek bent naar variaties, zijn hier 10 namen die erop lijken: 1. Anton 2. Antony 3. Antoine 4. Antonie 5. Antonio 6. Antonis 7. Antonyo 8. Antwan 9. Anthon 10. Antoon Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en kunnen als alternatief worden gebruikt voor Anthony. Kortom, de naam Anthony heeft een lange historie en wordt voornamelijk als jongensnaam gebruikt in Nederland. Het is redelijk populair en bestaat uit 7 letters en 3 lettergrepen. Als je op zoek bent naar vergelijkbare namen, zijn er genoeg variaties om uit te kiezen.