De naam Anton: een historisch perspectief

De naam Anton is een traditionele jongensnaam met een rijke geschiedenis. Het is afgeleid van het Latijnse woord "Antonius", wat "onbetaalbaar" of "onschatbaar" betekent. De naam Anton werd in de Romeinse tijd veel gebruikt en was populair onder de adellijke families.

Geslacht: jongensnaam

Anton is een exclusieve jongensnaam en wordt zelden als meisjesnaam gebruikt. Het wordt beschouwd als een typisch mannelijke naam en heeft een stoer en klassiek karakter.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Anton redelijk populair, maar niet zo veelvoorkomend als vroeger. Volgens de laatste statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 218 jongens met de naam Anton geboren. Hiermee staat de naam Anton op de 153e plaats in de lijst van populaire jongensnamen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Anton bestaat uit 5 letters en wordt uitgesproken in 2 lettergrepen: "An-ton". Dit maakt het een relatief korte en krachtige naam.

Vergelijkbare namen

Als je de naam Anton leuk vindt, maar op zoek bent naar variaties of alternatieven, zijn er verschillende namen die je zou kunnen overwegen. Hieronder volgt een lijstje van 10 namen die lijken op Anton: 1. Anthony 2. Antoni 3. Antoine 4. Antonin 5. Antonius 6. Antonio 7. Antoon 8. Ton 9. Teun 10. Antal Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en uitstraling als Anton, maar hebben toch hun eigen unieke karakter.

Conclusie

De naam Anton is een tijdloze jongensnaam met een rijke historie. Hoewel de populariteit ervan is afgenomen, blijft het een stoere en klassieke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een traditionele naam voor hun zoon. Met zijn 5 letters en 2 lettergrepen is Anton een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar variaties, biedt het lijstje van vergelijkbare namen mogelijk inspiratie.