De betekenis en historie van de naam Aras

De naam Aras is een unisex naam die zowel door jongens als meisjes gedragen kan worden. Het is een naam met een rijke historie en een betekenis die teruggaat tot de oudheid. De naam Aras vindt zijn oorsprong in verschillende culturen en talen. In het Perzisch betekent Aras "leeuw", wat kracht en moed symboliseert. In het Litouws staat de naam voor "arend" en in het Turks betekent het "rivier". Deze diverse betekenissen geven de naam Aras een veelzijdig en krachtig karakter.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Aras is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongensnaam als meisjesnaam wordt gebruikt. Dit maakt de naam geschikt voor ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel stoer als elegant kan zijn, afhankelijk van het geslacht van het kind.

Populariteit in Nederland

De naam Aras wordt in Nederland niet bijzonder vaak gebruikt, maar komt wel regelmatig voor. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 in totaal 118 jongens en 162 meisjes die de naam Aras droegen. Hoewel het geen topnaam is, heeft de naam nog steeds een zekere populariteit onder Nederlandse ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Aras bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Dit maakt het een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Aras

Arda – Arin – Arjan – Arjen – Arvid – Arwen – Amara – Amira – Lara – Tara Deze namen lijken qua klank en/of spelling op de naam Aras en kunnen als alternatief worden overwogen voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.