De betekenis en historie van de naam Alec

De naam Alec is een variant van de naam Alexander en heeft een Griekse oorsprong. Alexander betekent "beschermer van de mensen" of "verdediger van de mensheid". In de Griekse mythologie was Alexander de grote held die de wereld veroverde. De naam Alec is dus afgeleid van deze heldhaftige naam.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Alec is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook wel eens als meisjesnaam wordt gebruikt. Dit maakt de naam unisex, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt kan zijn.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Alec redelijk populair, maar niet extreem veel gebruikt. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 ongeveer 196 jongens die de naam Alec droegen. Hoewel dit geen hoge rangschikking is, is het toch een naam die regelmatig voorkomt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Alec bestaat uit vier letters en heeft één lettergreep. Het is kort en krachtig, waardoor het gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Alec

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Alec, zijn hier tien suggesties: 1. Alex 2. Alexander 3. Axel 4. Alecander 5. Alen 6. Alden 7. Aiden 8. Allen 9. Alvin 10. Alecto Dit zijn allemaal namen die vergelijkbare klanken hebben of een vergelijkbare oorsprong delen met de naam Alec.