De historie van de naam Albert

De naam Albert is een eeuwenoude naam die zijn oorsprong vindt in het Germaans. De naam is samengesteld uit de woorden "adal", wat "edel" betekent, en "beraht", wat "helder" of "stralend" betekent.

Een jongensnaam, maar soms ook een meisjesnaam

Hoewel Albert traditioneel gezien een jongensnaam is, komt het ook wel voor als meisjesnaam. In sommige landen, zoals Hongarije en Polen, wordt het vaker gebruikt als meisjesnaam dan als jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Albert een redelijk populaire naam, maar het heeft wel een dalende trend in populariteit. Volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond Albert in 2020 op de 161e plaats van populairste jongensnamen. In dat jaar werden er 92 jongens met de naam Albert geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Albert bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, namelijk "Al".

Alternatieve namen

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Albert, zijn hier 10 alternatieven die je wellicht kunt overwegen: 1. Alfred 2. Albertus 3. Albertijn 4. Albert-Jan 5. Albertine 6. Alberta 7. Albrecht 8. Adelbert 9. Elbert 10. Bert Kortom, de naam Albert heeft een rijke historie en wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Het is een redelijk populaire naam in Nederland en heeft 6 letters en 2 lettergrepen. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende alternatieven om uit te kiezen.