De naam Amir: Geschiedenis en Betekenis

De naam Amir is een naam met een rijke geschiedenis en betekenis. Het is een naam die zijn oorsprong vindt in het Arabisch en Hebreeuws. In het Arabisch betekent de naam "prins" of "nobel", terwijl het in het Hebreeuws "hoog" of "verheven" betekent.

Jongensnaam, Meisjesnaam of Unisex Naam?

Amir is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het soms ook als een meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. De naam heeft een sterke en krachtige uitstraling, en wordt daarom vaak gekozen voor jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Amir redelijk populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam in 2020 op de 76e plaats van populairste jongensnamen. Het is dus een naam die regelmatig wordt gekozen door ouders, maar niet tot de meest voorkomende namen behoort.

Aantal Letters en Lettergrepen

De naam Amir bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam, maar heeft toch een sterke klank. De twee lettergrepen maken het een gemakkelijk uit te spreken naam.

Namen die lijken op Amir

Als je de naam Amir leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Aiden 2. Emir 3. Amira 4. Amelie 5. Amirah 6. Adnan 7. Amirhossein 8. Amirreza 9. Amiri 10. Amirali Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Amir, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Amir is een naam met een rijke geschiedenis en betekenis. Het is over het algemeen een jongensnaam, maar kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. In Nederland is de naam redelijk populair en heeft het vier letters en twee lettergrepen. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Amir, zijn er verschillende alternatieven om uit te kiezen.