De historie van de naam Archie

De naam Archie is een Engelse variant van de naam Archibald. Archibald is afgeleid van het Oudhoogduitse woord 'ercan', wat 'echt en edel' betekent, en 'bald', wat 'dapper' betekent. Hieruit kan worden afgeleid dat de naam Archie een betekenis heeft die verwijst naar een nobel en moedig persoon.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Archie wordt voornamelijk gezien als een jongensnaam. Hoewel de naam in sommige gevallen ook aan meisjes gegeven kan worden, is het toch voornamelijk populair onder jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Archie niet heel vaak gebruikt. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank stond de naam in 2020 op de 317e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. In dat jaar werden er 66 jongens met de naam Archie geboren. Hoewel de naam dus niet bijzonder vaak voorkomt in Nederland, is er wel een stijgende trend te zien in het gebruik van de naam de afgelopen jaren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Archie bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Archie

Als je de naam Archie leuk vindt, maar misschien iets vergelijkbaars zoekt, zijn hier 10 namen die je kunt overwegen: 1. Arthur 2. Alfie 3. Charlie 4. Archie 5. Freddie 6. Teddy 7. Harry 8. Henry 9. Louis 10. George Deze namen hebben een vergelijkbare stijl en klank als Archie en kunnen dus een goede alternatieve keuze zijn.