De historie van de naam Alessio

De naam Alessio is van Italiaanse oorsprong en heeft een rijke historie. Het is afgeleid van het Latijnse woord "alexius", wat "beschermer" betekent. De naam Alessio is een variant van de naam Alexander, die bekend staat om zijn betekenis van "verdediger van mannen". In veel culturen wordt de naam Alessio geassocieerd met moed, kracht en bescherming.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Alessio is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat Alessio vaker wordt gegeven aan jongens dan aan meisjes. Het heeft een krachtige en stoere uitstraling, wat het tot een populaire keuze maakt voor ouders die op zoek zijn naar een naam met karakter.

Populariteit van de naam Alessio in Nederland

In Nederland wordt de naam Alessio redelijk vaak gebruikt, maar het behoort niet tot de meest populaire namen. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 139 jongens met de naam Alessio geboren. Dit plaatst de naam op de 125e positie in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

Alessio bestaat uit zes letters en drie lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "a-LES-sio", waarbij de klemtoon op de tweede lettergreep ligt.

Namen die lijken op Alessio

Als je de naam Alessio mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die een vergelijkbaar gevoel en stijl hebben: 1. Alessandro 2. Alex 3. Leonardo 4. Matteo 5. Lorenzo 6. Giovanni 7. Marco 8. Luca 9. Fabio 10. Antonio Deze namen hebben allemaal een Italiaanse oorsprong en stralen kracht en stoerheid uit, net als de naam Alessio. Al met al is Alessio een naam met een rijke historie en een stoere uitstraling. Het is een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met karakter. Of je nu kiest voor Alessio of een van de vergelijkbare namen, je zult zeker een sterke en betekenisvolle naam hebben voor je kind.